Главная страница » Чечевица красная

Чечевица красная

Сочевиця відноситься до сімейства зернобобових. У їжу вживають насіння, які знаходяться всередині плоду — бобу. Рослина має колосальне харчове і кормове значення. Рід сочевиця має безліч різновидів, однак, страви з червоної сочевиці відрізняються особливо приємним смаком і ніжним ароматом.

Дієтологи рекомендують вводити сочевицю в раціон, як високобілковий продукт. Даний вид (Червона), втім, як і її родичі (Зелена, чорна, жовта), поширений по всій Європі та Азії (Закавказзя, Середземномор’я, Середня Азія).

Історія
Батьківщиною чечевица красная прийнято вважати Південну Європу і Західну Азію. Єгиптяни першими почали обробляти цю культуру. Сочевицю також знали в Греції та Римі. На Русі страви з сочевиці були основою національної кухні. З крупи готували каші, супи. Борошно використовувалася для випікання. Саме з сочевиці готували юшку, часто згадувану в Писаннях (Старий Завіт), що дозволяє зробити висновок про популярність сочевиці серед усіх верств населення тих часів. Що стосується сучасного світу, сочевицю можна культивувати в будь-якій країні з теплим кліматом. Найбільш сприятливими регіонами для її вирощування є Північна Африка і південь Європи.

kolibrius

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Наверх